VOOR LEERLINGEN

Jij staat op je eigen benen, maar altijd omringd door je medeleerlingen. Op campussen Noord, Oost en Zuid studeer je, maar leer je ook structuur aanhouden. Je komt er terecht in een hechte community waarin je jouw persoonlijkheid kan ontwikkelen, in een vriendengroep die zorg draagt voor elkaar. Een Sint-Michielinternaat is een ticket naar jouw toekomst.

COMMUNITY

ÉÉN HECHTE COMMUNITY

In onze internaten sta je op eigen benen maar ben je nooit alleen. Er is tijd voor jezelf en voor elkaar. Leven, studeren en ontspannen: je doet het samen en vormt een echte vriendengroep. Leuke babbels, gezellige activiteiten, sport en spel... Op woensdag trek je er samen op uit: schaatsen, zwemmen, bowlen, mountainbiken, een bioscoopbezoek ....
Je geniet van onze hartelijke groepssfeer.

STUDIE

EEN STEVIGE BOOST AAN JE STUDIES

Elke morgen stap je stipt uit je bed en na een douche en stevig ontbijt voel je je kiplekker voor de nieuwe lesdag. Je hebt je eigen studeerplek in de studiezaal; de oudsten studeren op hun eigen kamer. En als het studeren niet goed lukt, begeleiden de opvoeders je individueel verder. Op internaat krijg je een extra stimulans om je succes te boeken in je schoolwerk.

ZORG

APART MAAR TOCH SAMEN

We zorgen voor modern comfort en gezellige accommodaties. Je individuele kamer is jouw privéplek en je richt die volgens eigen smaak in, mits afspraak. Jongens en meisjes slapen op aparte gangen. In de verschillende leefruimtes kun je keuvelen, tv-kijken of gamen, biljarten of kickeren, sporten of fitnessen,... Wil je even alleen op je kamer en op woensdagnamiddag samen op stap? Wedden dat je je hier nooit verveelt?

DE DRIE CAMPUSSEN

Elk internaat richt zich op een specifieke leefgroep.

Voor leerlingen van
Barnum en VISO

 

jongens en meisjes
basis-en secundaire school

 

Voor leerlingen van Broederschool, Burgerschool,
Klein Seminarie, VABI, VMS en VTI

________

Stokerijstraat 9
8800 Roeselare

________

Wezestraat 2
8820 Ardooie

________

Zuidstraat 27
8800 Roeselare